Vetëm 2.226 të infektuar me virusin corona në Danimarkë, nga gjithësej 10.319

Lajme

Pas 25 ditëve nga faza e parë e rihapjes në Danimarkë, ku u hapën shkollat fillore (klasat 0 deri të 5’tën), çerdhet, kopshtet dhe institucionet shtetërore, të dhënat nga statistika e Ministrisë së Shëndetësisë të Danimarkës duken shpresëdhënëse për të ardhmen.

Ky sukses vjen si rezultat i menaxhimit të mirë të situatës nga autoritetet e Danimarkës si dhe si rezultat i respektimit të këshillave të udhëzuesit nga popullata e Danimarkës. Ky është një mirëbesim i plotë nga të dyja palët, si nga udhëheqësit e shtetit që i besojnë popullit, poashtu edhe nga popullata e Danimkarkës e cila u beson atyre që ua ka dhënë votën.

 

Statistika e të dhënave në Danimarkë për gjendjen e infektimit me virusin corona:

E shtunë 9 maj 2020 – 25 ditë pas rihapjes

 • Të infektuar: sot, vetëm 2.226 nga gjithësej 10.319 në gjithë periudhën
 • Të shëruar: 8.093, nga 10.319 të infektuar
 • Të vdekur: 526 (sot vetëm 4 kanë vdekur në gjithë Danimarkën)
 • Të shtruar në spital: 194
 • Të shtruar në repartin intensiv: 39
 • Në respirator: 32
 • Të testuar: 308.984

 

E mërkurë 15 prill 2020 – dita e parë e rihapjes sës shkollave dhe institucioneve publike

 • Të infektuar: sot me 15/4.20, vetëm 3.933 nga gjithësej 6.681 në gjithë periudhën
 • Të shëruar: 2.748 nga 6.681 të infektuar
 • Të vdekur: 309
 • Të shtruar në spital: 362
 • Të shtruar në repartin intensiv: 89
 • Në respirator: 84
 • Të testuar: 77.712

 

Burim info: www.sst.dk -Ministria e Shëndetësisë e Danimarkës

Nga: Bardhyl Islami