Ambasadori i RMV në Danimarkë, mbajti takim me diasporën për regjistrimin e popullsisë

Ambasadori i R. së Maqedonisë së Veriut në Danimarkë, z. Faton Bejta mbajti takim me përfaqësuesit e shoqatave, klubeve, afaristë dhe përfaqësues të mediumeve të diasporës së RMV’së në Danimarkë. Takimi u mbajt nën protokollin e masave mbrojtëse kundër covid19 sot, nga ora 14 deri më 15 në lokalet e ambasadës së RMV’së në Kopenhagë. […]

Lexo më shumë...

Si të vetregjistrohet diaspora e RMV’së?

Për Personin/at të cilët banojnë vetëm jashtë vendit, (familje e vetme) ose që qëndrojnë sëbashku me anëtarët e amvisërive të tyre/ familjeve (familje shumëanëtarëshe), vetëregjistrimi zhvillohet sipas rradhës vijuese: Vetëregjistrimi, fillon me shpalljen në ueb- faqen e ESHS-së në linqet e rradhës: https://census.stat.gov.mk/ https://popis2021.stat.gov.mk/ https://www.stat.gov.mk/ Hyrja/regjistrimi për vetëregjistrimin bëhet vetëm nga jashtë vendit- vendin në […]

Lexo më shumë...

Regjistrimi i popullsisë në RMV 2021

Regjistrimi i popullsisë në R. e Maqedonisë së Veriut do të realizohet: – nga 1 mars deri më 21 prill 2021 për banorët jorezident të RMV (banorët që jetojnë jashtë vendit), dhe – nga 1 prill deri me 21 prill 2021 për banorët rezident të RMV   REGJISTROHU ONLINE KËTU: https://census.stat.gov.mk/ https://popis2021.stat.gov.mk/ https://www.stat.gov.mk/   Nga: […]

Lexo më shumë...

Eurostat: regjistrimi dhe metodologjia në RMV, janë në përputhje me legjislacionin e BE-së

Ligji për regjistrimin e popullsisë i miratuar nga Kuvendi i Maqedonisë së Veriut, është dekretuar edhe nga nga presidenti i shtetit, Stevo Pendarovski me 25 janar 2021. Pas kësaj, Enti Shtetëror i Statistikave miratoi metodologjinë për realizimit e këtij operacioni statistikor, që siç thonë, është në përputhje me standardet dhe rekomandimet e Eurostat-it. Siç shkruan […]

Lexo më shumë...

NJOFTIM PËR ANËTARËSI VJETORE 2021

Fondi i Transportit të Kufomave nga Danimarka për në vendlindje njofton anëtarët e vet, se pagesa e anëtarësisë vjetore për 2021 mund të bëhet nëpërmjet transaksionit bankar- nëpërmjet internetit (netbank). Mënyra e pagesës: Reg.nr. 4280 Konto nr. 4280 914 231 Pagesa 100 kr. në vit për person (të ritur ose fëmijë) PS. Gjatë procesit të […]

Lexo më shumë...