Me 5 qershor u festua 173 vjetori i Kushtetutës së Danimarkës

Me 5 qershor 2022 danezët festuan 173 vjetorin e Kushtetutës së Danimarkës. Kjo ditë, është ditë feste për gjithë Danimarkën ku në fakt festohet demokracia daneze e mirëqenies. Politikanët danez, këtë ditë e shfrytëzojnë për të mbajtur fjalime politike.   Historia e Kushtetutës së Danimarkës Me 5 qershor 1849, Danimarka themeloi Kushtetutën e shtetit. Në […]

Lexo më shumë...

Filloi pushimi dimëror në Danimarkë

Nga sot fillon pushimi dimëror për të gjithë nxënësit, gjimnazistët dhe mësimdhënësit në Danimarkë. Ky pushim është një javë dhe mbahet zakonisht në javën e 7 të vitit, por disa komuna në Danimarkë e mbajnë këtë pushim në javën e 8 të vitit. Këtë javë e rezervojnë si pushim edhe shumë prindër që punojnë profesione […]

Lexo më shumë...

Danimarka shpall për herë të dytë pandeminë të kaluar, por tani të ndarë në 3 faza

Qeveria e Danimarkës këtë rradhë sheh optimizëm për vendimin e sjellë që, pandemia të shpallet sëmundje jokritike për shoqërinë daneze dhe për heqjen e gjitha kufizimeve. Kjo është hera e dytë që qeveria e Danimarkës sjell kësisoj vendimi. Me 10 shtator 2021 ishte hera e parë kur qeveria daneze solli një vendim të njëjtë sikurse […]

Lexo më shumë...