Vaksina e parë vlen si CoronaPasaportë në Danimarkë

Lajme

Nëse keni marrë vaksinën e parë, 14 ditë pasi e keni marrë vaksinën e parë, jeni të imunizuar 70-80 % dhe në Danimarkë kjo vlen edhe si CoronaPasaportë, dmth coronapasaporta jote është negative dhe nuk duhet të bëni test.

Kjo do ta lehtësojë shumë sistemin shëndetësorë në Danimarkë. Këto ditë vërehet qartë ulja e numrit të PCR testimeve nga 170.000 në 80.000 në ditë dhe e testeve të shpejta në hundë nga 350.000 në 120.000 në ditë në gjithë Danimarkën

Nga: Bardhyl Islami

Burim info: ssi.dk