U vaksinua banori i parë në Danimarkë

Lajme

Të dielën me 27 dhjetor 2020 në Danimarkë u vaksinua 79 vjeçari Leif Heisleberg, banori i parë me vaksinën Pfizer/BioNTech, kundër virusit Covid19. Z.Leif ka punuar lektor në Syddansk Universitet në Danimarkë.

Pas autorizimit të vaksinës Pfizer/BioNTech nga parlamenti i Bashkësisë Europiane me 22 dhjetor 2020, gjitha shtetet e BE dhanë pëlqimin që të fillohet menjëherë me vaksinimin e popullatës në shtetet e tyre me vaksinën Pfizer/BioNTech kundër covid19. Kështu që nga data 27 dhjetor 2020 gjitha shtetet e BE filluan vaksinimin kundër covid19, njëashtu edhe Danimarka.

Nga: Bardhyl Islami

Burim info: sst.dk dhe ssi.dk

Foto: tv2.dk