Pasqyra e vaksinimit në botë & Danimarkë

Lajme

Që nga vaksina e parë në botë që iu dha znj. Margaret Keena (90vjeçare) nga Britania e madhe me 8 dhjetor 2020 e deri më sot me 29 dhejtor në ora 14, në gjithë botën janë vaksinuar vetëm 0.06% ose 4.671.269 njerëz në gjithë botën.

Në Danimarkë vaksinimi filloi me 27 dhjetor 2020 dhe deri sot me 29 dhjetor 2020 në ora 14, janë vaksinuar vetëm 6.775 banorë ose 0.12% e popullsisë.

Danimarkës, momentalisht ka blerë 2.600.000 vaksina nga Pfizer/BioNTech, por Danimarka ka bërë marrëveshje edhe për mbi 16 milionë vaksina tjera nga 6 kompani të ndryshme:

5.600.000 nga Johnson & Johnson

4.600.000 nga Pfizer/BioNTech

2.600.000 nga Astra Zeneca

2.600.000 nga CureVac

2.000.000 nga Sanofi-GSK dhe

1.000.000 vaksina nga Moderna

Nuk është e sigurtë që gjitha këto vaksina do të autorizohen nga BE dhe nga autoritetet daneze, por marrëvedhtja është bërë për 16 milionë vaksina.

 

Nga: Bardhyl Islami

Burim info: tv2.dk, sst.dk dhe ssi.dk