Rezultatet përfundimtare nga Zgjedhjet Lokale 2021 në RMV

Lajme

Zgjedhjet Lokale në RMV u mbajtën në dy runde, ku rundi i parë u mbajtë me 17 tetor dhe rundi i dytë me 31 tetor. Të drejtë votimi kanë 1.824.864 banorë të RMV’së.

Në zgjedhjet e rundit të parë me 17 dhjetor votuan 51,4 %, ndërsa në rundin e dytë votuan vetëm 49,65%.

Sipas të dhënave të Komisionit Shtetërorë Zgjedhorë të Maqedonisë së Veriut, këta janë rezultatet e fituesve të komunave të RMV në mandatin e ardhshëm 2021 – 2025:

VMRO – 39 komuna

LSDM – 16 komuna

BDI – 10 (+/- 1 Dibrën)

Aleanca për Shqiptarët – 3 (+/- 1Dibrën) komuna

Besa – 2 komuna

GROM – 1 komunë

PLD/DOM – 1 komunë

Të pavarur – 3 komuna

Nga: Bardhyl Islami

Burim info: https://www.sec.mk/sq dhe https://rezultati.sec.mk/sq