Shikoni filmin nga Kosova ZGJOI në kinematë e Danimarkës

Lajme

Nga dita e mërkurë me 13 prill, jepet premiera e filmit ZGJOI (në danisht “I Solsortens Land”) në 19 kinema në Danimarkë.

Filmi ZGJOI i regjisores Blerta Bashollin ishte kandidat nga Kosova për çmimin e filmit Oscar 2022 dhe është filmi i parë që ka fituar të tre çmimet kryesore në Festivalin e Filmit Sundance.  Regjisorja Berta Basholli fitoi çmimin e jurisë, çmimin e publikut dhe çmimin e instruktorit.

Drama ‘ZGJOI’ është një film autentik për luftën e një gruaje kundër patriarkatit të Kosovës dhe bazohet në një histori të vërtetë dhe trajton tema të tilla si pikëllimi, bashkimi dhe e drejta për të krijuar jetën e vet.

Bashkëshorti i Fahrijes është zhdukur gjatë luftës dhe në të njëjtën kohë me pikëllimin, familja është në vështirësi financiare.  Ajo grumbullon një fermë të vogël në këmbë, por në mjedisin lokal shumë konservator dhe patriarkal, ambiciet e saj për të mbështetur veten dhe fëmijët e saj shihen me përçmim.

Së bashku me gratë e tjera të mbijetuara të qytetit, Fahrije tani po merr luftën kundër dënimit të shoqërisë.

Filmi mund ta shikoni në këto 19 kinema dhe në qytete të ndryshme në Danimarkë:

Kinama: Empire Bio (Kopenhagë), Grand Teatret (Kopenhagë), Vester Vov Vov (Kopenhagë), Øst for Paradis (Aarhus), Biffen (Aalborg), Café Biografen (Odense), Nicolai Biograf (Kolding), Café Slotsbio (Hillerød), Silkeborg Bio, Valby Kino, Albertslund Biograf, Park Teatret (Frederikssund), Tobaksgaarden (Assens), Kom-Bi (Hornslet), Helios Teatret (Faaborg), Ishøj Bio, Hadsten Bio, Haarby Biograf, Bio Mors.

Porosit bileta online në: https://www.kino.dk/film/i/i/i-solsortens-land?fbclid=IwAR2Y4Q30xnpn-FbwlYuUjDIVnNfgiQPTOE4auAbWJnspi8WhpT970ZBQV8Y

Nga: Bardhyl Islami