Tani 5G edhe zyrtarisht u lëshua në përdorim në Danimarkë

Lajme

Nga e hëna, me 7 shtator 2020 edhe zyrtarisht u lëshua në përdorim rrjeti 5G i internetit në Danimarkë. Kompania e telekomunikimit TDC Danmark është e para që ofron rrjet 5G.

 

Çfarë duhet të dini për rrjetin 5G?

5G do të zëvendësojë rrjetin 4G që shumica e përdorin në mobilin e tyre. Por 5G do të jetë një rrjet shumë më stabil dhe shumë më i shpejtë me afër 100 herë më i shpejtë se 4G.

Por 5 G është edhe më tepër se internet. 5G do të ketë rëndësi të veçantë për shoqërinë njerëzore në shëndetësi, industrinë e veturave, automatizimin e fabrikave dhe në sektorin financiar.

Këto janë 5 gjërat që duhet ti dini për rrjetin 5G:

  1. Shumë i shpejtë – 100 herë më i shpejtë se 4G, në fakt është aq i shpejtë sa që ende nuk kemi nevojë për aq shpejtësi.
  2. I bën gjitha sendet shumë intelegjente – psh. në shëndetësi do të bëhen operacione edhe më precize me rrjetin 5G
  3. Është rrjet shumë më i besueshëm – ps. Do të ketë shumë automjete në komunikacion që do të voziten pa shofer dhe me automatizëm
  4. Jo të gjithë do të gëzohen për këtë rrjet – sepse rrjeti do të ofrohet vetëm në Kopenhagë, Aarhus, Odense dhe Helsingør
  5. Sot është vetëm fillimi i rrjetit 5G – paramendoni jetën tuaj pas 10 viteve, ku rrjeti do të mbulojë shumë vende të botës?! Para 20 viteve as që e kemi menduar se sot do të ecim me mobil dhe me internet në xhep?!

 

Nga: Bardhyl Islami