Nga 6 maj 2021 – faza e tretë e rihapjes në Danimarkë

Lajme

Qeveria dhe partitë parlamentare të Danimarkës, mbrëmë ranë dakord dhe bënë një marrëveshje për një rihapje të mëtejshme të fazës së tretë të Danimarkës. Marrëveshtja e rihapjes do të zbatohet që nga dita e enjte me 6 maj 2021.

 

Këtu keni një përmbledhje të pikave kryesore të marrëveshjes:

Të enjten, me 6 maj do të rihapen:

 

  • Të gjithë nxënësit në shkollën fillore mund të kthehen me kohë të plotë me prani fizike në shkollë.
  • Hiqet rregulli 30-minutësh i rezervimeve të tryezave në bare dhe restorante.
  • Restorantet mund të jenë të hapura pas orës 23:00 për ngjarje të veçanta private ku pjesëmarrësit e njohin njëri-tjetrin paraprakisht.
  • Është hequr kërkesa që festat private të përfundojnë jo më vonë se 23:00.
  • Sportet në lokale të mbyllura dhe qendrat e fitnesit janë të hapura për njerëzit mbi moshën 18 vjeç, duhet të keni corona-pas (corona-pasaportë).
  • Lojërat e fatit, teatrot dhe kinematë rihapen, vetëm nëse posedoni corona-pas dhe deri në 2000 spektatorë në seksionet me 500.
  • Konferencat dhe takimet për qëllime biznesi dhe profesionale rihapen nëse posedoni corona-pas dhe deri në 1000 pjesëmarrës në seksionet me 500, ku pjesëmarrësit doemos të ulen.
  • Tubimi i njerëzve në lokale të mbyllura ngrihet në 25 brenda dhe në 75 jashtë në hapërsirë.

 

Ndërsa faza e katër e rihapjes do të bëhet të premten me 21 Maj, ku do të rihapen:

  • Të gjithë studentët në arsimin për të rinjtë dhe të rriturit mund të marrin pjesë me 100 % prani fizike.
  • Studentët në arsimin e lartë mund të kthehen në gjysmë kohe.

 

Nga: Bardhyl Islami

Burim info: Ministria e Drejtësisë