Qeveria e Danimarkës ndan 180 milionë korona daneze ndihmë për mediumet

Lajme

“Mediumet në Danimarkë kanë nevojë për ndihmë, që pas kësaj gjendje krize përsëri të kemi medium të shprehjes së lirë dhe medium që do të mund të kritikojnë”- kështu deklaroi znj.Joy Mogensen – ministre e Kulturës dhe Kishës në Danimarkës, kur e paraqiti pakon ndihmëse për mediumet në Danimarkë.

Shumica e mediumeve daneze e ndjejnë drejtpërdrejtë këtë krizë, për shkak se sponsorët e këtyre mediumeve janë mbyllur në këtë periudhë. Qeveria e Danimarkës do t’iu ndihmojë gjithë mediumeve në këto mënyra:

  • Nëse mediumet kanë humbur 30-50% të sponsorëve, do t’iu kompensohet 60% e humbjes
  • Nëse mediumet kanë humbur 50-100% të sponsorëve, do t’iu kompensohet 80% e humbjes
  • Gjitha mediumeve do t’iu kompensohen gjitha humbjet nga sponsorët e tyre në periudhën nga 9 mars deri më 8 qershor
  • Gjitha mediumet do të marrin një shtesë ndihme si humbje nga gjendja e corona virusit
  • Këto ndihma mund të aplikojnë vetëm ato mediume në Danimarkë që janë të regjistruara në Pressenævnet (Këshilli i mediumeve në Danimarkë).

Nga: Bardhyl Islami