Partitë parlamentare në Danimarkë bien dakord për fazat e tretë dhe të katërt të rihapjes

Lajme

Institucionet kulturore dhe kolegjet janë ato institucione që domosdoshmërisht duhet të hapen në fazën e tretë.

Partitë parlamentare u dakorduan për fazën e tretë të rihapjes së Danimarkës, e cila është planifikuar të hyjë në fuqi në 8 qershor, përveç nëse infeksioni nuk del jashtë kontrollit.

Në fazën e tretë, ndalimi i grupimit do të ngrihet në 30-50 persona. Përfshirë shpalljen e rekomandimeve për dasmat, festat e konfirmimit, etj.

Në fazën e tretë do të hapen një numër i gjërave, përfshin shumë institucione kulturore, arsim dhe shoqata, si psh:

  • Muzetë, teatrot, galeritë e artit, kinematë, akuariumet
  • Parqe dëfrimi në natyrë
  • Kopsht zoologjikë të tjerë, parqet botanike etj.
  • Aktivitetet verore për fëmijë dhe të rinj
  • Sektori publik
  • Hapja e plotë e veprimtarive kërkimore publike që kërkojnë pjesëmarrje
  • Arsimi për të rritur dhe të papunë (p.sh. AMU) dhe qendrat gjuhësore
  • Kolegje etj.
  • Sportet dhe shoqatat në lokale të mbyllura (p.sh. shkollat ​​e mbrëmjes). Në bazë të një partneriteti sektorial, do të vlerësohet se cilat aktivitete mund të lejohen për sa i përket shëndetit.

Për më tepër, nëse zhvillimi është ‘më i favorshëm sesa pritej’, mund të ketë një prani të shtuar fizike në vendet e punës publike, si dhe një hapje të plotë të televizionit publik DR dhe atij privat TV2.

Faza e katërt është poashtu gati

Palët e partive parlamentare të Danimarkës gjithashtu kanë rënë dakord për fazën e katërt të rihapjes, duke filluar në fillim të gushtit. Kjo fazë e rihapjes përfshin të gjitha arsimet e tjera, diskotekat dhe lojrat e fatit, si dhe objektet shtesë sportive dhe argëtuese në ambiente të mbyllura.

Tregtarët gjithashtu pajtohen që ngjarjet dhe aktivitetet që përfshijnë më shumë se 500 njerëz të mbahen për një minimum prej 31 gushtit.

Sipas marrëveshjes, elementet nga faza tre dhe katër mund të përshpejtohen ose shtyhen në varësi të zhvillimit. Sidoqoftë, palët supozojnë se “rihapja mund të pritet të çojë në një rritje të të infektuarve dhe të shtruar në spital si në fazën 2 ashtu edhe në fazat e ardhshme”, thuhet në marrëveshje.

Të enjten në mbrëmje, Kryeministresha Mette Frederiksen gjithashtu paraqiti një marrëveshje për fazën e dytë të rihapjes, pasi negocioi me partitë parlamentare në Marienborg gjatë gjithë ditës. Faza e dytë përfshin, mes të tjerash, qendra e mëdha tregtare, restorante dhe kafene, nxënës të klasave të 6 deri të 10 dhe shkollimit pas-shkollës.

Nga: Bardhyl Islami