Merr pensionin shtesë të moshës (ældrecheck) në Danimarkë

Meso per danimarken

Si pensionist, qeveria e Danimarkës me 8 shtator 2022 vendosi që çdo vit të ndajë pension shtesë të moshës prej 5.000 kr. Kjo shtesë u takon vetëm atyre pensionistëve që plotësojnë disa kushte dhe kjo shtesë merret çdo vit në ditën e fundit të punës në muajin janar.

Nëse aplikon një herë për pensionin shtesë, atëherë atë e merr automatikisht vitet e ardhshme.

Nëse nuk keni aplikuar, apliko tani këtu: Ældrecheck – her kan du se, om du kan få ældrecheck (borger.dk)

 

Nga: Bardhyl Islami

Burim info: borger.dk