Definitivisht, nga 2023 shumë vetura diesel do t’iu ndalohet qarkullimi në Kopenhagë

Lajme

Nga viti 2023 do të jetë e ndaluar të vozisni disa lloje të veturave diesel në Kopenhagë. Bëhet fjalë për vetura diesel më të vjetra se 2009 ose vetura diesel që nuk kanë filtrin e grimcave (partikelfiler) Euronorm 4.

Ky vendim u morr nga politikanët danez të cilët u shprehen se arsyeja kryesore është, nga ndotja e veturave të vjetra diesel dhe pa filtrin Euronorm 4, vdesin në vit afër 600 persona nga kanceri në mushkëri, numër ky që vitet e fundit është rritur.

Nëse keni një veturë më të vjetër se 2009 ose pa filtrin Euronorm 4, qeveria daneze ndihmon me 2.000DKK që ju t’ia montoni filtrin ose duhet të ndroni veturën.

 

Nga: Bardhyl Islami