Danimarka përsëri në karantinë!

Lajme

Nga dita e mërkurë me datë 9 dhjetor 2020, 38 komuna në Danimarkë do të mbyllen në karantinë me kufizime të reja. Kështu njoftoi qeveria e Danimarkës sot në ora 12 në një konferencë për shtyp. Kufizimet do të vlejnë vetëm për këto 38 komuna nga 98 sa ka gjithësej në Danimarkë. Kufizimet e reja do të vendosen për shkak të dendësisë së popullsisë në këto komuna dhe për shkak të rritjes së numrit të të infektuarve me virusin korona.

Kufizimet e reja do të vlejnë në afat më të gjatë deri më 3 janar 2021 e disa kufizime deri me 28 shkurt 2021 dhe do të përfshinë një spektër më të gjërë në shoqëri në 38 komuna.

 

Kufizimet e reja që vlejnë nga dita e mërkurë me 9 dhjetor 2020  deri më 3 janar 2021 janë:

– nxënësit e klasës së 5 deri në të 9, nxënësit e shkollave të mesme, studentët e universiteteve dhe gjithë kursistët do të marrin mësim online nëpërmjet internetit

– bazenet, sallat sportive, qendrat e fitnesit, dhe gjitha aktivitetet sportive do të mbyllen, përveç sporteve profesionale

– restorantet, baret dhe kafenetë do të mbyllen, por mund të shesin ushqim takeway

– institucionet kulturore, teatrot, muzeumet, vendet për argëtim, kinematë dhe bibliotekat do të mbyllen

– administrata shtetërore do të mbyllet dhe do të punojnë nga shtëpia

– takim me maksimum 10 persona, nga data 9 dhjetor 2020 e deri me 28 shkurt 2021, do me thënë edhe festat e fundvitit sivjet në Danimarkë do të mbahen ndryshe

– kufizimet e mëparshme vazhdojnë të vlejnë deri më 3 janar 2021

 

Këto janë 38 komunat ku vlejnë kufizimet e reja nga 9 dhjetor 2020 – 3 janar 2021

 1. Albertslund
 2. Allerød
 3. Ballerup
 4. Brøndby
 5. Dragør
 6. Egedal
 7. Faxe
 8. Fredensborg
 9. Frederiksberg
 10. Frederikssund
 11. Furesø
 12. Gentofte
 13. Gladsaxe
 14. Glostrup
 15. Greve
 16. Gribskov
 17. Halsnæs
 18. Helsingør
 19. Herlev
 20. Hillerød
 21. Hvidovre
 22. Høje-Taastrup
 23. Hørsholm
 24. Ishøj
 25. København
 26. Køge
 27. Lejre
 28. Lyngby-Tårbæk
 29. Odense
 30. Roskilde
 31. Rudersdal
 32. Rødovre
 33. Slagelse
 34. Solrød
 35. Tårnby
 36. Vallensbæk
 37. Vordingborg
 38. Aarhus

Burim info: Ministria e Shëndetësisë së Danimarkës – www.sst.dk

Nga: Bardhyl Islami