Danimarka nikoqire e UEFA EURO 2020

Danezët shquhen për organizimin e festave, ku gjithë kënaqen dhe përjetojnë festën në mënyrë të jashtëzakonshme. Kopenhaga do të presë katër ndeshje (tre ndeshje në grupe dhe një në raundin e 16 finalistëve) si nikoqire e EURO 2020 në periudhën nga 11 qershori deri më 11 korrik 2021. Të katër ndeshjet do të jenë katalizatori […]

Lexo më shumë...

Pas 4 muaj u rihap Danimarka

Nga sot e mërkurë 21 prill 2021, në gjithë Danimarkën mund të bëni shopping ose të shkoni në restorant apo në kafeteri të shijoni një pije ose ushqimin tuaj të preferuar bashkë me shoqërinë tuaj. Ky vendim u soll javën e kaluar me 15 prill nga qeveria daneze bashkë me gjitha partitë parlamentare. Ata vendosën […]

Lexo më shumë...

Qershitë japozene, sivjet do të lulëzojnë për herë të fundit në varrezat e Bispebjerg’ut

Varrezat Bispebjerg janë një ndër 10 vendet që më së shumti tërheqin vizitorë në vit në Kopenhagë. Mbrenda vitit vizitohet nga 150.000 vizitorë nga vendi dhe turistë nga jashtë vendit. Varrezat ndodhen në veri-perendim të qytetit të Kopenhagës. Ajo që bën këto varreza atraktive është tuneli me drunjtë e qershive japoneze. Qershitë japoneze i mbolli […]

Lexo më shumë...

Mbretëresha e Danimarkës, shënon 75 vjetorin e çlirimit të Bornholm’it me qiri në dritare

Sot, para 75 vjetëve më parë, trupat ruse u larguan nga Bornholm, ishulli që ndodhet në Detin Baltik që më në fund mund ta quante veten të lirë. Preciz një vit pas, u çlirua edhe pjesës tjetër e Danimarkës. Mbretëresha Margrethe shënon këtë ditë në shtëpinë mbretërore duke ndezur qirinj në dritare në Kalanë Marselisborg […]

Lexo më shumë...

CoronaPas, kusht për rihapjen e Danimarkës

CoronaPas është një lloj pasaporti i coronës që dokumenton se personi nuk është i infektuar me virusin corona. CoronaPas në Danimarkë do të jetë në formë aplikacioni në smartphone që do të quhet MinSundhed dhe si dokument në letër. Nga 6 Prill 2021, banorët e Danimarkës mund të dokumentojnë me CoronaPas në aplikacion në smartphone […]

Lexo më shumë...