Danimarka, e para në botë që nuk ka korrupsionin

Organizata Transparency International deklaroi indeksin e perceptimit të korrupsionit në 180 vendet e botës për vitin 2020. Korrupsioni si fenomen në vete, kohën e fundit ka kapluar shumë vende dhe është shumë i vështirë të luftohet si i tillë. Rezultatet e korrupsionit ndikojnë dhe kanë kosto të madhe për politikën në shtet, për ekonominë e […]

Lexo më shumë...

77 shqiptarë morrën shtetësinë e Danimarkës

URIME SHTETASAVE TË RI NGA MAQEDONIA VERIORE, KOSOVA DHE SHQIPËRIA. Urime 35 shtetasve nga Maqedonia Veriore, 35 nga Kosova dhe 7 nga Shqipëria, gjithësejt 77 shqiptarë, që sapo janë bërë nështetas të Danimarkës nga 2.944 që i pranoj parlamenti Danez tani në dhjetor. Si nënshtetas Danez do jenë pasi të marin pjesë në ceremoninë e […]

Lexo më shumë...

Pagesa rekorde me MobilePay në Danimarkë

Afërsisht 1.000.000 transaksione bankare në ditë bëhen me MobilePay në Danimarkë ose në gjithë vitin 2020 janë bërë rreth 351.000.000 transaksione bankare me MobilePay, gjithësej për këtë vit janë bërë 123.000.000.000 korona daneze pagesa bankare me MobilePay. Kështu njoftoi sot mobilepay.dk në një konferencë për mediume. Ata deklarojnë se këtë vit ka një rritje prej […]

Lexo më shumë...