Qershitë japozene, sivjet do të lulëzojnë për herë të fundit në varrezat e Bispebjerg’ut

Varrezat Bispebjerg janë një ndër 10 vendet që më së shumti tërheqin vizitorë në vit në Kopenhagë. Mbrenda vitit vizitohet nga 150.000 vizitorë nga vendi dhe turistë nga jashtë vendit. Varrezat ndodhen në veri-perendim të qytetit të Kopenhagës. Ajo që bën këto varreza atraktive është tuneli me drunjtë e qershive japoneze. Qershitë japoneze i mbolli […]

Lexo më shumë...

Mbretëresha e Danimarkës, shënon 75 vjetorin e çlirimit të Bornholm’it me qiri në dritare

Sot, para 75 vjetëve më parë, trupat ruse u larguan nga Bornholm, ishulli që ndodhet në Detin Baltik që më në fund mund ta quante veten të lirë. Preciz një vit pas, u çlirua edhe pjesës tjetër e Danimarkës. Mbretëresha Margrethe shënon këtë ditë në shtëpinë mbretërore duke ndezur qirinj në dritare në Kalanë Marselisborg […]

Lexo më shumë...

CoronaPas, kusht për rihapjen e Danimarkës

CoronaPas është një lloj pasaporti i coronës që dokumenton se personi nuk është i infektuar me virusin corona. CoronaPas në Danimarkë do të jetë në formë aplikacioni në smartphone që do të quhet MinSundhed dhe si dokument në letër. Nga 6 Prill 2021, banorët e Danimarkës mund të dokumentojnë me CoronaPas në aplikacion në smartphone […]

Lexo më shumë...

Parku nacional Hedeland afër Kopenhagës

Hedeland është park nacional i rrethuar me bukuri natyrore dhe aktivitete në natyrë që ndodhet 29 km larg Kopenhagës. Aty, ju bashkë me familjen apo me shoqërinë mund të gjeni shumë aktivitete dhe të përjetoni shumë gjëra me natyrën, si: qendër dimërore për skijim, fusha, pyll, amfiteatër natyrorë / arenën kulturore, 3 liqene artificiale, tren […]

Lexo më shumë...