Danimarka dërgon 45 milionë DKK për Ballkanin Perëndimor

Qeveria e Danimarkës do të dërgojë 45 milionë DKK për të riatdhesuar emigrantë të parregullt dhe azilkërkues të refuzuar në Ballkanin Perëndimor dhe për të digjitalizuar kontrollet kufitare në Ballkanin Perëndimor. Këto para qeveria do ti dhurojë si ndihma për zhvillimin e dy projekteve rajonale në Ballkanin Perëndimor, ku mijëra emigrantë janë aktualisht në një […]

Lexo më shumë...

Danimarka mbetet e mbyllur deri me 7 shkurt

Qeveria e Danimarkës vendosi që vendi të vazhdojë të mbetet i mbyllur deri me 7 shkurt 2021 me të njëjtat kufizime të nivelit 5 të rrezikshmërisë, njoftoi ministri i shëndetësisë i Danimarkës z.Magnus Huenicke. Edhe pse numri i të infektuarve ka ra dukshëm këto ditë, brengosja më e madhe vjen nga infektimi i shpejtë i […]

Lexo më shumë...

Godet, mërgimtari tetovar

Kështu u shpreh z.Zeqir Vica, mërgimtar nga Tetova që jeton dhe vepron në SHBA. Sa më kishte marrë malli për kodrat e mia! Sa keq e sa shpejt u dëshprova! Kodra e Diellit është ndër qendrat më të bukura turistike malore në rajon dhe më gjërë. Por ama, jam i sigurtë se është qendra turistike […]

Lexo më shumë...