Statistikë për vaksinimin në Danimarkë

Lajme

Të dhënat e fundit të datës 9 gusht ora 14.00, sipas Ministrisë së Shëndetësisë në Danimarkë thonë se:

83,3% ose 4.287.481 persona kanë marrë vaksinën e parë kundër covid19

67,7% ose 3.484.423 persona janë vaksinuar plotësisht kundër covid19

 

Danimarka ka gjithësej 5.840.044 banorë (burim info nga Danmarks Statistik)

 

PS. Sipas MSH të Danimarkës, vaksinimi kundër covid19 ofrohet dhe preferohet për gjithë banorët e Danimarkës nga mosha 12 vjeç e më tepër.

 

Nga: Bardhyl Islami

Burim info: sst.dk