Mbretëresha e Danimarkës, shënon 75 vjetorin e çlirimit të Bornholm’it me qiri në dritare

Meso per danimarken

Sot, para 75 vjetëve më parë, trupat ruse u larguan nga Bornholm, ishulli që ndodhet në Detin Baltik që më në fund mund ta quante veten të lirë. Preciz një vit pas, u çlirua edhe pjesës tjetër e Danimarkës.

Mbretëresha Margrethe shënon këtë ditë në shtëpinë mbretërore duke ndezur qirinj në dritare në Kalanë Marselisborg në Aarhus sonte, ku është edhe ndodhet sonte.

Kjo mund të shihet në profilin e Royal House në Instagram.

Kryeministresha znj.Mette Frederiksen ka shënuar gjithashtu 75 vjetorin e çlirimit të Bornholm sot, ku ajo vizitoi ishullin dhe mori pjesë në një ceremoni të vendosjes së kurorave në kujtim të dhjetë bornholmasve që humbën jetën gjatë bombardimeve ruse të ishullit në 7 dhe 8 maj 1945.

Burim info: Tv publik DR

Nga: Bardhyl Islami