Mbi 15.000 banorë demonstruan në Kopenhagë

Lajme

Të dielën me 7 qershor demonstruan mbi 15.000 banorë të Kopenhagës kundër racizmit në shoqëri.

Organizatori i demonstratës beson se është e rëndësishme që Danimarka dhe politikanët danezë janë të dukshëm në debat.
Të dielën pasdite, rrugët e Kopenhagës ishin mbushur me parulla, pankarta dhe thirrje, ashtu si ka ndodhur në të gjithë botën gjatë dy javëve të fundit.
Black Lives Matter’, ’Silence is violence’ dhe ’Enough is enough’’ shkruante në pankartat e sjella.
Të gjitha për të njëjtin qëllim. Të bërtasë dhe të tregojë kundërshtimin e tij ndaj racizmit në shoqëri.
Demonstrata u organizua nga lëvizja Black Lives Matter në vazhdën e rastit të vdekjes së amerikanit me ngjyrë George Floyd, ku një oficer policie akuzohet se qëndroi prapa.
Sipas Policisë së Kopenhagës, gjithçka ishte në rregull për demonstratën e së dielës:
– Kanë qenë 15.000 njerëz në rrugë. Ndoshta pak më shumë. Por gjërat kanë shkuar vërtet mirë dhe nuk kemi arrestime, tha Tommy Laursen, i cili është një inspektor policie në Policinë e Kopenhagës, për TV2.
Demonstrata filloi në Ambasadën Amerikane në Kopenhagë të dielën me 7 qershor në ora 14.00 dhe përfundoi rreth orës 16:45 pasdite në Christianborgs Slotsplats.
Në Danimarkë, asambletë për “qëllime politike ose të tjera kuptimplote”, aktualisht nuk janë të përfshira në ndalimin e asambleve për shkak të koronavirusit. Sidoqoftë, disa nga pjesëmarrësit mbanin maska.

 

Nga: Bardhyl Islami