Masa të reja për 17 komuna në zonën e Kryeqytetit të Danimarkës

Lajme

Maska në restorante dhe lokalet e natës do të mbyllen në ora 22

Numri i infeksioneve është ende në rritje në zonën e kryeqytetit. Prandaj, autoritetet daneze sot prezantuan masa të reja në 17 komuna në bashkinë e Kopenhagës. Këto masa përfshin:

Koha e re e mbylljes
Restorante, bare, kafene dhe vende të ngjashme me licencë duhet të mbyllen në 22.00.

Shmangni pikat e nxehta
Policia do t’i kushtojë vëmendje të veçantë pikave të nxehta, ku shumë banorë mblidhen dhe do të lëshojë një urdhër ndalimi nëse është e nevojshme.

Mos harroni maskën
Mbajtja e maskës ose vizirëve në restorante, bare, kafene dhe restorante të ngjashme – por jo kur uleni. Kërkesa zbatohet si për mysafirët ashtu edhe për punonjësit që kanë kontakte me klientë.

Kërkesat e sinjalistikës
Të vendoset sinjalistikë në restorant, bar, kafene ku tregon numrin maksimal të njerëzve që mund të jenë prezent për metër katror.

Mbani distancën tuaj
Pronarët e restoranteve dhe të ftuarit në restorante, bare, kafene dhe të ngjashme duhet të plotësojnë kërkesën e 1 metër distancë nga të tjerët.

Masat do të hyjnë në fuqi nga e enjtja 17 shtator 2020 dhe do të vlejnë 14 ditë deri më 1 tetor.

Burim info: www.coronasmitte.dk

Përktheu nga daninshtja: Bardhyl Islami