Fëmijët në Danimarkë janë shumë të ëmbël

Lajme
Kështu thotë Sektori i Shëndetit dhe Kujdesit shëndetësor në Komunën e Kopenhagës, i cili sektor këshillon të gjithë fëmijët dhe prindërit që të kenë kujdes nga konsumimi i sheqerit. Sektori në fjalë, në webfaqen e tyre, jep disa të dhëna që tregojnë se fëmijët danez konsumojnë shumë sheqer mbrenda ditës.

Nga pllakata që mund ta shkarkoni KËTU mund të vëreni dhe ju se çdo ushqim që konsumojmë sa sheqer përmban.
Për këte shkak ju vet mund të përmbaheni nga konsumimi i teåert i sheqerit si dhe t’u përmbaheni rregullave dhe këshillave që ky sektor ju rekomandon.

Burim info: sundmund.kk.dk
Nga: Bardhyl Islami