Danimarka vaksinon më shumë ndër shtetet e BE

Lajme

Që nga 27 dhejtori 2020 kur u vaksinua personi i parë në BE, deri më sot me datë 5 janar, Danimarka ka vaksinuar 51.000 persona dhe është një ndër shtetet që vaksinon më shumë banorë për 100 banorë në BE, ose 0.8 në 100 banorë.

Danimarka ka bërë një listë me 12 rradhë, se kush në cilën kohë do të mund të vaksinohet. Danimarkës, momentalisht ka blerë 2.600.000 vaksina nga Pfizer/BioNTech, por Danimarka ka bërë marrëveshje edhe për mbi 16 milionë vaksina tjera nga 6 kompani të ndryshme.

Nga: Bardhyl Islami

Burim info & Foto: tv2.dk