75 vjetori i çlirimit të Danimarkës

Meso per danimarken

Me 4 maj u festua 75 vjetori i çlirimit të Danimarkës nga Gjermania naciste. Këtë vit në gjithë Danimarkën, kjo datë u përkujtua duke ndezur një dritë ose qiri në dritaret e gjithë banesave dhe shtëpive si shenjë mbizotërimi i lirisë në Danimarkë.

Danimarka ishte e okupuar nga Gjermania naciste për 5 vite, nga viti 1940 deri më 4 maj 1945.

Nga: Bardhyl Islami