Kopenhaga u zgjodh qyteti më i mirë në botë

Meso per danimarken
Magazina/revista britaneze e stilit të jetës Monocle ka zgjedhur për here të tretë me rradhë Kopenhagën si qyteti më i mirë në botë për të jetuar. Kopenhagasit duhet të ndjehen krenar, thotë kryetari i bashkisë së Kopenhagës, Frank Jensen.

Një jetë e begatshme kulturore, një tolerancë e lartë, transporti urban mirë i organizuar dhe parqet e shumta me gjelbërim janë disa nga faktorët që Kopenhaga është zgjedhur me nderin më të madh si qyteti më i mirë në botë për të jetuar. Ky është viti i tretë me rradhë që Kopenhaga fiton titullin. Cmimin për këtë titull e pranoi me gjithë dëshirë.

Nga: Bardhyl Islami