Filloi regjistrimi i popullsisë në RMV për banorët rezidentë

Lajme

Regjistrimi i popullsisë në Maqedoninë e Veriut herën e fundit është bërë në vitin 2002. Tani, pas 19 viteve do të mbahet përsëri regjistrimi i popullsisë në 50 rajone të vendit.

Operacioni statistikor zyrtarisht filloi me 5 shtator në ora 08:00 dhe do të zgjasë deri më 30 shtator për banorët rezident të RMV’së, ndërsa për banorët jorezident të RMV’së, vazhdon regjistrimi (online) që filloi më 1 mars dhe do të vazhdojë poashtu deri më 30 shtator.

Në ditë e parë u regjistruan 136.000 banorë rezidentë, ndërsa në diasporë, deri më tani janë regjistruar 191 mijë qytetarë.

Autoritetet sigurojnë se gjithçka është gati për regjistrimin e popullsisë, i cili do të sigurojë një numër të saktë të popullsisë.

Kujtojmë që procesi i regjistrimit ishte planifikuar për në muajin prill, por për shkak të situatës me pandeminë u shty. Operacioni statistikor po kryhet sipas protokolleve, dy të tretat të regjistruesve janë të vaksinuar. Ndërkaq qytetarët të cilët nuk do t’i pranojnë regjistruesit e pavaksinuar atyre do t’u sigurohen regjistrues të vaksinuar.

 

Regjistrimi i popullsisë në R. e Maqedonisë së Veriut realizohet:

– nga 1 mars deri më 30 shtator 2021 për banorët jorezident të RMV (banorët që jetojnë jashtë vendit), dhe

– nga 5 shtator deri me 30 shtator 2021 për banorët rezident të RMV

 

DIASPORA E RMV’së MUND TË REGJISTROHET ONLINE KËTU:

https://census.stat.gov.mk

https://popis2021.stat.gov.mk

https://www.stat.gov.mk

 

Nga: Bardhyl Islami