Shkolla Shqipe

Çdo e katërta shkollë në Suedi ka mangësi në organizimin e mësimit në lëndën e gjuhës amtare për të huajt. Kështu tregon raporti i fundit i Inspektoratit Shkollor të Suedisë i cili ka kontrolluar mbi njëmijë shkolla në gjithë vendin dhe rezultatet janë mjaftë zhgënjyese.
Të dielën me 6 tetor në Helsingborg të Suedisë, Sabri Ibishi, Nevzat Ibishi dhe Bardhyl Islami - tre mësuesit e vetëm që japin mësim në gjuhën shqipe në Danimarkë, patën një takim me z.Xhevat Isufi - këshilltari i jashtëm i Ministrisë së Diasporës së Kosovës.
Thursday, 03 October 2013 16:16

Konferencë për mësuesit e gjuhës amtare

Written by
Enti Shkollor i Suedisë përmes projektit "Tema gjuha amtare" organizon konferencë gjithëkombëtare për mësuesit e gjuhëve amtare që punojnë në Suedi. Konferenca është dyditore dhe do të mbahet më 30 - 31 tetor 2013 në Aros Congress Center në Västerås.
Thursday, 03 October 2013 16:06

Materiale mësimore - lexo dhe kupto

Written by
Të kuptuarit e leximit për nxënësit e ciklit të ulët të shkollës fillore me ushtrime dhe tekste që mund të përdoren në shumë nivele të ndryshme dhe mund të përshtaten sipas nivelit konjitiv dhe gjuhësor të nxënësve. Më poshtë mund të gjeni dhe shkarkoni Word - dokumente të ndryshme në gjuhën shqipe dhe suedeze të cilat mund ti ndryshoni dhe printoni.
Me 19 gusht 2013 fillon viti i ri shkollor 2013/ 2014 për mësimin e gjuhës amtare për të huajt në Danimarkë. Mësimi mbahet nga 3 orë në javë pas orëve normale që kanë nxënësit në danisht, dmth nga ora 12.45 dhe mësimi mbahet në 38 javë nga 40 sa ka 1 vit shkollor në Danimarkë. Të drejtë për të ndjekur falas/gratis mësimin e gjuhës amtare kanë vetëm nxënësit e klasës së 1, 2, 3, 4, dhe 5.
Page 2 of 2

Dita sot në Kopenhagë

Lindja e diellit në ora 7.21
Perendimi i diellit - ora 18.34
Shkurtimi i ditës për 6 orë e 15 minuta
Hëna e re doli me 28 shtator
Hëna e plotë do të bëhet me 13 tetor

Radio në Aktuale.dk

Ndëgjo Radio në popup Window

Lajme nëpërmjet e-mailit

© Aktuale.dk
design: chati.dk