Institucionet shtetërore të Danimarkës

Super User

Super User

Wednesday, 05 December 2012 18:22

Moti në botë

 
Wednesday, 03 October 2012 18:39

Fusha më e madhe e naftës

Fusha më e madhe e naftës në botë është ajo e Ghavar-it (Arabia Saudite), e ngritur nga kompania a përpunimit të naftës "Armako".Madhësia e fushës është 241,5x35.42 km2.
Wednesday, 03 October 2012 18:38

Me gjatësinë e verifikuar zyrtarisht

Me gjatësinë e verifikuar zyrtarisht prej 8,8 cm turku Mehmet Ozjurek është shpallur para pak kohe fitues në garat e dyta ndërkombëtare të hundëmëdhenjvetë nbajtur në Stamboll.
Fëllënza është në gjendje që 30 ditë të jetojë pa ushqim.
Wednesday, 03 October 2012 18:37

1 në 10 persona në botë jetojnë në ishull.

1 në 10 persona në botë jetojnë në ishull.
Mesatarisht në botë shkohet në shkollë 200 ditë, në SHBA 180 ditë, në Suedi 170 ditë, në Japoni 243 ditë.
Në Zelandën e Re ka 4 milionë njerëz dhe 70 milionë dele.
Në krahun e një majmuni ka rreth 25 milionë qime.
Wednesday, 03 October 2012 18:27

DNA ka një madhësi prej 1 të mijtat

DNA ka një madhësi prej 1 të mijtat e milimetrit, përbehet prej rreth 200 miliard atomesh dhe përmban 1 milion faqe njohuri.
Një njeri harxhon mesatarisht 3 vjetë të jetës ne banjo.
Page 1 of 2

Dita sot në Kopenhagë

Lindja e diellit në ora 5.49
Perendimi i diellit - ora 20.37
Shkurtimi i ditës për 2 orë e 39 minuta
Hëna e re do të dalë me 30 gusht
Hëna e plotë u bë me 15 gusht

Radio në Aktuale.dk

Ndëgjo Radio në popup Window

Lajme nëpërmjet e-mailit

© Aktuale.dk
design: chati.dk