Lajme

Aktuale.dk - Aktuale
Saturday, 25 May 2019 22:19

Zgjedhjet Parlamentare në BE 2019

Nga 23 deri më 26 maj 2019 do të mbahen zgjedhjet parlamentare të vendeve të Bashkimit Europian (BE). Në Danimarkë zgjedhjet parlamentare do të mbahen të dielën me date 26 maj nga ora 9.00 deri më 19.00.
Rregjistro fëmijën tënd në mësimin plotësues në gjuhën amtare për vitin e ardhshëm shkollor 2019/2020. Afati i rregjistrimit është i hapur. Fëmijët e klasës 0 deri në të 9, që përdorin një gjuhë amtare tjetër përveç danisht, mund të marrin falas mësim në gjuhën amtare në qytetin e Kopenhagës.
Në Danimarkë janë duke u paraqitur shifra alarmante për ndjekjen e mësimit të gjuhës shqipe nga fëmijët shqiptarë! Në gjithë Danimarkën, nga rreth 20.000 shqiptarë, janë vetëm 12 klasa me gjithsej 120 fëmijë shqiptarë që ndjekin mësimin e gjuhës amtare shqipe!
Në Suedi, në Qendrën Kulturore të Kosovës në Malmo i përfundoi punimet seminari dhe konferenca për gjuhën amtare, dygjuhësinë dhe integrimin, të mbajtura nga 16 deri më 19 maj 2019.
Nga 1 qershori 2019 në R.Maqedonisë Veriore do të mund të bëni pagesa me para në dorë vetëm deri në 500 euro.
Saturday, 25 May 2019 07:55

Heronjtë kanë vetëm lindje

Kushtuar heroit të kombit shqiptar Vehbi Ibrahimi në 81 vjetorin e lindjes.

Dita sot në Kopenhagë

Lindja e diellit në ora 5.49
Perendimi i diellit - ora 20.37
Shkurtimi i ditës për 2 orë e 39 minuta
Hëna e re do të dalë me 30 gusht
Hëna e plotë u bë me 15 gusht

Radio në Aktuale.dk

Ndëgjo Radio në popup Window

Lajme nëpërmjet e-mailit

© Aktuale.dk
design: chati.dk