Lajme

Aktuale.dk - Aktuale
Bibliotekat në Kopenhagë do të asgjesojnë 470.000 ekzemplarë në kontejner. Në këto 470.000 ekzemplarë ndodhen libra, CD, filma dhe shkrime.
Wednesday, 14 October 2015 16:36

Atmosferë festive ka kapluar shqiptarët

Për së pari herë në historinë e futbollit, Shqipëria u kualifikua në një kampionat internacional, në Kampionatin Evropian 2016 që do të mbahet në Francë.
Të shtunën dhe të dielën me datë 12 dhe 13 shtator 2015 mbahet ekspozita CPH ART WORKS në Kopenhagë. Në këtë ekspozitë prezentohet edhe piktori shqiptar Natmir Lura nga Tetova me veprat artistike të veta.
Saturday, 05 September 2015 12:06

Nga 1 shtatori 2015, Danimarka lejon 2 shtetësinë

Written by
Me 1 shtator 2015 hyri në fuqi ligji për të patur 2 shtetësi në Danimarkë. Ligji u miratua në 18 dhjetor 2014 nga parlamenti danez. Me ardhjen e këtij ligji, janë gëzuar shumë të huaj që jetojnë në Danimarkë por dhe shumë danez që jetojnë jashtë Danimarkës.
Nga data 7 deri me 9 gusht 2015 në Kopenhagë u mbajt festivali kulturor Deti i Kulturës 2015 (Kulturhavn 2015). Festivali ishte i organizuar nga komuna e Kopenhagës. Në këto ditë, qytetarët pjesëmarrës në festival dhe vizitorët ishin fatlum, sepse edhe moti ishte shume i ngrohte dhe me diell e me qiell të kaltër.
Monday, 10 August 2015 21:01

Filloi viti i ri shkollor në Danimarkë

Written by
Të hënën me 10 gusht 2015 filloi viti i ri shkollor 2015/2016 në Danimarkë. Viti i ri shkollor në gjithë Danimarkën, fillon gjithnjë në javën e dytë të muajt gusht, dhe mbaron në javën e fundit të muajit qershor. Viti shkollor për nxënësit zgjat 40 javë ose 200 ditë pune, ndërsa çdo mësues punon 37 orë në javë ose 1924 orë në vit dhe ligjëron afërsisht 27 orë mësimore në javë.

Dita sot në Kopenhagë

Lindja e diellit në ora 8.38
Perendimi i diellit - ora 15.55
Zgjatja e ditës për 0 orë e 21 minuta
Hëna e re do të dalë me 17 janar
Hëna e plotë u bë me 2 janar

Radio në Aktuale.dk

Ndëgjo Radio në popup Window

Lajme nëpërmjet e-mailit

© Aktuale.dk
design: chati.dk