Lajme

Aktuale.dk - Bardhyl
Bardhyl

Bardhyl

Ju që punoni profesionin e zgjedhur pa dëshirën tuaj dhe që jeni të diplomuar në atdhe, nëse doni të punoni profesionin që ju fle në zemër dhe nëse jeni i diplomuar në atdhe për atë profesion, tani e keni mundësinë që diploma e juaj të verifikohet dhe në Danimarkë.
Wednesday, 06 March 2019 18:30

Doktoroi shqiptari i parë për Nanoshkencë

Sot në Kopenhagë doktoroi Liridon Aliti - shqiptari i parë në Danimarkë që fitoi gradën Doktor Shkence (Phd) në Nanoshkencë-Nanoscience.
Njoftohen të gjithë shtetasit e Republikës së Maqedonisë së Veriut të cilët gjenden me punë ose qëndrim të përkohshëm në Danimarke se më datë 21 prill 2019 do të mbahen Zgjedhjet për Kryetar të Republikës së Maqedonisë së Veriut.
Wednesday, 20 February 2019 21:39

Dendësia e popullsisë për km2

Në Monako jetojnë 18.000 banorë për cdo km2, ndërsa në Islandë jetojnë vetëm 2 banorë për cdo km2.
Wednesday, 20 February 2019 21:31

Shkolla Verore 2019 - për fëmijët e diasporës

Të nderuar mërgimtarë! Agjencioni për Migracion i R. së Maqedonisë së Veriut, organizon Shkollë Verore për mësimin e gjuhës amtare (maqedonisht dhe shqip) që u dedikohet fëmijëve të mërgimtarëve nga Diaspora.
Të nderuar, Ju njoftojmë se Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Maqedonisë Veriore ka shpallë Thirrje publike për të aplikuar me projekte për persona juridikë dhe fizikë nga Diaspora, e cila financohet edhe nga ministri i diasporës në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë Veriore.
Të nderuar mërgimtarë. Agjencioni për Migracion i R. së Maqedonisë Veriore do të mbajë Kamp Sportiv Veror vetëm për fëmijët e mërgimtarëve - "Strugë 2019". Rregjistro fëmijën tënd…
Ministri për Diasporën i R. së Maqedonisë Veriore z. Edmond Ademi i shoqëruar nga drejtori i Agjencionit për Migracion i R.M.V. z. Nikola Shalvarinov patën një turne në shtetet e Skandinavisë për të prezentuar strategjinë kombëtare për bashkëpunim me diasporën dhe planin e veprimit. Takimet me diasporën i filluan në Oslo me diasporën nga Norvegjia, pastaj vazhduan në Malmo për t’u takuar me diasporën nga Suedia dhe në fund mbaruan takimet me diasporën nga Danimarka.
Mbrëmë, në natën e parë të fillimit të sezonit të ri të X-factor 2019 në Danimarkë, performoi edhe shqiptarja Albina.
Pas një viti terr mediatik në gjuhën shqipe në Kopenhagë, nga data 1 janar 2019, rifillon punën Radio Antena në Danimarkë. Radio Antena ka plotësuar gjitha kushtet dhe është e liçencuar si radio lokale jokomerciale nga Ministria e Kulturës në Danimarkë për dhjetë vitet e ardhshme dmth. nga 1 janar 2019 deri më 31 dhjetor 2027.
Page 1 of 33

Dita sot në Kopenhagë

Lindja e diellit në ora 6.41
Perendimi i diellit - ora 18.00
Zgjatja e ditës për 4 orë e 24 minutë
Hëna e re doli me 6 mars
Hëna e plotë do të bëhet me 21 mars

Radio në Aktuale.dk

Ndëgjo Radio në popup Window

Lajme nëpërmjet e-mailit

© Aktuale.dk
design: chati.dk