Lajme

Aktuale.dk - Lajme Aktuale

Lajme Aktuale

Magazina/revista britaneze e stilit të jetës Monocle ka zgjedhur për here të tretë me rradhë Kopenhagën si qyteti më i mirë në botë për të jetuar. Kopenhagasit duhet të ndjehen krenar, thotë kryetari i bashkisë së Kopenhagës, Frank Jensen.
Wednesday, 18 June 2014 18:07

Vera e Kulturës Tetovare 2014

Komuna e Tetoves organizon per here te 2 manifestimin Vera e Kultures Tetovare. Manifestimi mbahet sa ma shpejt qe mundet, para se te vijne gurbetqaret nga data 16 deri 25 qershor, sepse ato gurbetqaret edhe ashtu smarrin vesht ka kultura. Ato vetem duhet te vijn dhe te bin dini euro.
Gjatë një kontrolli të databazës së revistës Aktuale, sot vërejta se revista aktuale ka arritur një rekord të ri të lexuesve. Rekordi i ri i numrit të lexuesve është arritur me 5 maj 2014, ku vetëm atë ditë kanë klikuar 18.461 lexues në www.aktuale.dk .(shiko foto)
Fshati Sllatinë ndodhet në komunën e Tearcës të rrethit të Tetovës. Para disa muajsh, bashkësia lokale e fshatit të Sllatinës zgjodhi kryesinë e re. Sllatina me kryesinë e re ka filluar një jetë të re që momentalisht ndodhet në fazën e realizimit të projekteve për një zhvillim dhe jetë më të mirë.
Tani, ti më nuk duhet të marrish një shishe me ujë kur do të bësh vrapim ose kur do të shëtitesh nëpër qytetin e Kopenhagës.
Thursday, 24 April 2014 19:40

DUALITET I DYZUAR

( opinion ) Në sistemet demokratike grupet e caktuar shoqerore e kryesisht ato të përcaktuara politike,programet që shpalosin në zgjedhjet elektorale, përcaktojnë ndryshimet pozitive të elektoratit, e ata sigurisht i besojnë katërcipërisht se fushatat zhvillohen kahjen pozitive të mirëqenies së sovranit, për të qënë një shoqëri e civilizuar posepo, por veçanarisht në nivelet ekonomike të  Europës, ku synojmë të arrijmë. Duam që ky populli i shumëvuajtur dhe i cfilitur ta shijojë vërtetë lirinë demokratike, duke u bërë ballkon frymëzimi për Ballkanin e më gjerë.

Dita sot në Kopenhagë

Lindja e diellit në ora 6.01
Perendimi i diellit - ora 20.19
Zgjatja e ditës për 7 orë e 22 minutë
Hëna e re doli me 5 prill
Hëna e plotë do të bëhet me 19 prill

Radio në Aktuale.dk

Ndëgjo Radio në popup Window

Lajme nëpërmjet e-mailit

© Aktuale.dk
design: chati.dk