Lajme

Aktuale.dk - Lajme Aktuale

Lajme Aktuale

Kryeministrja Helle Thorning-Schmidt (Partia Social Demokrate) gjatë një konference shtypi të mërkurën me 27 maj, në sallën e pasqyrave në zyrat e Kryeministrisë, shpalli datën e mbajtjes së zgjedhjeve parlamentare në Danimarkë. Data e zgjedhjeve është 18 qershor 2015.
Rrjeti Rinor Suedi - 20/04/2015 - Ministria e Diasporës, në kuadër të përgjegjësive dhe përmbushjes së objektivave dhe planit të veprimit që dalin nga Ligji mbi Diasporën dhe Mërgatën si dhe Strategjia për Diasporën dhe Mërgatën, është në rrugë të organizimit sa më të mirë të diasporës, posaçërisht rinisë dhe studentëve, të cilët përfaqësojnë potencialin më të mirë për kontribut të vazhdueshëm në zhvillimin dhe afirmimin e atdheut të tyre, diaspora jonë është në rrugë që të jetë fuqi serioze vendimmarrëse në proceset politike, sociale, ekonomike në vendin e tyre të origjinës si dhe në vendet ku jetojnë dhe veprojnë.
Ministri i Diasporës i Kosovës z.Valon Murati ishte për vizitë zyrtare në Danimarkë me 22 prill 2015. Ai përvec tjerash pati disa takime me bashkatdhetarët që jetojnë në këtë shtet. Në qytetin e Horsens të Jylandit, ministrin Murati e pritën një numër i madh i bashkatdhetarëve, të cilët i ishin mirënjohës, për shkak se kjo vizitë ishte e para e një zyrtari të shtetit në këtë rajon.
Pas 1 viti e 4 muaj, do ta publikoj edhe një herë këtë informatë sepse asnjë ndryshim nuk ka që nga dhjetori i vitit 2013. Shpërndajeni deri sa tu bjerë në sy zyrtarëve në Tetovë dhe në Maqedoni. A e dini se!Tetova është i vetmi qytet me 200.000 banor që ka vetëm 1 sportel sa një fletë A4 i lyer me ngjyrë, ku mund të marrësh pasaportë, 1 sportel për letërnjoftim dhe 1 sportel për certifikatë datëlindje. Ndërkaq në Kopenhagë/ Danimarkë dokumetat e identifikimit (pasaporta) mund të merren në shumë qendra të shërbimeve qytetare si dhe në Bibliotekat e qytetit të cilat gjinden në cdo lagje të Kopenhagës.
Thursday, 02 April 2015 07:05

Tetova, interesante dhe tragjike

Tetova është qytet me vetëm 2 parqe te gjelberuara. Njëri park eshte ai afer xhamise se larme dhe mirembahet nga udheheqesit e xhamise se larme, ndersa tjetri eshte parku sportiv i cili eshte parku i vetem me lojera per femije. Ky park eshte ndertuar ne kohen e Tito's. Interesant, asgje nuk qenka ndertuar ne kete park qe nga koha kur une luaja me shoket ne femijerine time.
Në Danimarkë, kohën e fundit përdoren shumë kartat bankare dhe telefonat mobil për të shit-blerje. Njëkohësisht edhe bankënotat janë të një kualiteti të lartë se më parë. Këto janë disa nga arsyet kryesore që banka Nacionale e Danimarkës nuk do të shtype më bankënota dhe monedha daneze nga viti 2016.

Dita sot në Kopenhagë

Lindja e diellit në ora 8.38
Perendimi i diellit - ora 15.55
Zgjatja e ditës për 0 orë e 21 minuta
Hëna e re do të dalë me 17 janar
Hëna e plotë u bë me 2 janar

Radio në Aktuale.dk

Ndëgjo Radio në popup Window

Lajme nëpërmjet e-mailit

© Aktuale.dk
design: chati.dk