Lajme

Aktuale.dk - Lajme Aktuale

Lajme Aktuale

Tuesday, 20 November 2012 22:07

Kujdes - Logo 100 vjet gjendet fallco

Përdoreni logon origjinale për festimin e 100 vjetorit të Shqipërisë. Nuk e di a e ka bërë dikush me qëllim!!! Por sidoqoftë, përdoreni origjinalen. Kam vërejt një numër i madh gazeta, revista, televizione dhe intitucionesh shqiptare e kanë përdorur logon fallco.
Thursday, 01 November 2012 22:51

10 vjetori i Metro'së në Danimarkë

Me 19 tetor 2012 Metro në Danimarkë festoi 10 vjetorin. Në vitin 1992 parlamenti danez votoi për bërjen e një linje nëpër Kopehagë me metro – tren pa shofer që udhëton shpejt dhe nëntokë. Punimet filluan me 1996 dhe maruan me shpuarjen e tuneleve nëpër qyetetin e Kopenhagës deri me 2001, ku në këtë vit arritën dhe trenat e porositur nga Italia.
Thursday, 01 November 2012 22:09

Më mirë fabrika se shtëpi pesëkatëshe

Rreth 400 mijë jozyrtarisht llogaritet të jetë numri i shqiptarëve në diasporë, qoftë në Evropë, Amerikë, Kanada apo gjetiu. Ndërsa nuk është i vogël as numri i atyre që kanë vendosur të investojnë me kapacitetet fitimprurëse në vendlindje. “Mërgimtarët më mirë të investojnë në mini-fabrika se sa në shtëpi me pesë kate”, porositin zyrtarët.
Thursday, 01 November 2012 22:05

Emigracioni, shqiptarët rreth 400 mijë

Maqedonia është e pozicionuar në vendin e 23-të në grupin e 25 vendeve me më shumë emigrantë në botë, thuhet në një raport të Bankës Botërore. Gjithsej 21,9 për qind e popullsisë së vendit, sipas të dhënave zyrtare, janë të evidentuar si emigrantë në shumë vende të botës. Banka Botërore ka raportuar se rreth 447 mijë qytetarë të Maqedonisë kanë emigruar nga vendi përkitazi me vitin 2010.
Shtëpia botuese daneze TIDERNE SKIFTER (http://www.tiderneskifter.dk ) nxjerr në botim në gjuhën daneze edhe një vepër tjetër të shkrimtarit të njohur shqiptar Ismail Kadare. “Darka e gabuar” përkthyer në danisht nga përkthyesja Gerd Have doli së fundmi në tregun danez për të shtuar numrin e botimeve në danisht të shkrimtarit Ismail Kadare.
Shumica prej nesh kemi një përditshmëri të angazhuar dhe dinamike, por duhet të kujtojmë ndonjëherë dhe për vete e familjen. Sipas webfaqes amerikane për shëndet giam.com na sugjeron 3 këshilla për të patur një familje të shëndoshë:

Dita sot në Kopenhagë

Lindja e diellit në ora 6.01
Perendimi i diellit - ora 20.19
Zgjatja e ditës për 7 orë e 22 minutë
Hëna e re doli me 5 prill
Hëna e plotë do të bëhet me 19 prill

Radio në Aktuale.dk

Ndëgjo Radio në popup Window

Lajme nëpërmjet e-mailit

© Aktuale.dk
design: chati.dk