Lajme

Aktuale.dk - Lajme Aktuale

Lajme Aktuale

Instituti për hulumtime shkencore ” Max Van Der Stoel”-UEJL, bordi organizativ dhe shkencor i konferencës prof.dr.Nasir Selimi-kryetar i konferencës,prof.dr.Ali Pajaziti-nënkryetar i konferencës,prof.dr. Xhelil Rufati –koordinator i konferencës dhe mr.sc.Rasim Zuferi-kordinator i konferencës,nipërit rekalinj, ku në hotelin e fshatit Leunovë, buzë liqenit të Mavrovës, organizuan në mënyrë të shkëlqyeshme Koferencën Shkencore” Reka dhe Shqiptarët e Rekës së Epërme”.
Definitivisht dhe shqiptarët bënë një Aplikacion Abetare në App Store për iPhone dhe iPad. Shkarkojeni edhe ju falas! https://itunes.apple.com/us/app/abetare/id732371399?ls=1&mt=8
Profesionistët nga fondi Shpëto Fëmijën nga Kryqi i Kuq danez thotë:  Fakturën për reforma në sistemin për ndihmat sociale prej vitit 2014, do ta paguajnë fëmijët në Danimarkë.
Mjekët amë janë të brengosur për shëndetin e pacientëve të tyre. Nga 1 janari 2014, nuk do të jetë e mundur që ti të kërkojsh ndihmë te mjeku kujdestar (lægevagten), pas orarit të punës së mjekut tënd amë. Regjioni i kryeqytetit ka vendosur që mjeku kujdestar të mbyllet në fund të vitit 2013.
Waterbury nderon struganin me titullin 'Mayor of the Day"Qyteti Waterbury në Connecticut ka nderuar emigratin shqiptarë me titullin “Mayer of the Day”. Shqiptari me origjinë nga Struga, Ismail Vinca është i nderuar me këtë çmim, ndërsa e pati rastin që atë ta pranojë me rastin e shënimit të 101 vjetorit të pavarësisë së shtetit shqiptar.
Me 17 dhjetor 2015 u bënë 3 vjet që letra e hapur u është dërguar me postë këtyre institucioneve: Partive Politike : Bashkimi Demokrtatik për Integrim, Partia Demokratike Shiptare, Rilindja Demokratike Kombëtare; Komunave: Komunës së Tetoves, Komunës së Tearces, Komunës së Cairit, Komunës së Gostivarit dhe Mediave: Alsat M,Koha, Ina, Telegrafi, Shqipmedia, Zhurnal.

Dita sot në Kopenhagë

Lindja e diellit në ora 6.01
Perendimi i diellit - ora 20.19
Zgjatja e ditës për 7 orë e 22 minutë
Hëna e re doli me 5 prill
Hëna e plotë do të bëhet me 19 prill

Radio në Aktuale.dk

Ndëgjo Radio në popup Window

Lajme nëpërmjet e-mailit

© Aktuale.dk
design: chati.dk