Lajme

Aktuale.dk - Lajme Aktuale

Lajme Aktuale

Ju që punoni profesionin e zgjedhur pa dëshirën tuaj dhe që jeni të diplomuar në atdhe, nëse doni të punoni profesionin që ju fle në zemër dhe nëse jeni i diplomuar në atdhe për atë profesion, tani e keni mundësinë që diploma e juaj të verifikohet dhe në Danimarkë.
Wednesday, 06 March 2019 18:30

Doktoroi shqiptari i parë për Nanoshkencë

Sot në Kopenhagë doktoroi Liridon Aliti - shqiptari i parë në Danimarkë që fitoi gradën Doktor Shkence (Phd) në Nanoshkencë-Nanoscience.
Ministri për Diasporën i R. së Maqedonisë Veriore z. Edmond Ademi i shoqëruar nga drejtori i Agjencionit për Migracion i R.M.V. z. Nikola Shalvarinov patën një turne në shtetet e Skandinavisë për të prezentuar strategjinë kombëtare për bashkëpunim me diasporën dhe planin e veprimit. Takimet me diasporën i filluan në Oslo me diasporën nga Norvegjia, pastaj vazhduan në Malmo për t’u takuar me diasporën nga Suedia dhe në fund mbaruan takimet me diasporën nga Danimarka.
Mbrëmë, në natën e parë të fillimit të sezonit të ri të X-factor 2019 në Danimarkë, performoi edhe shqiptarja Albina.
Pas një viti terr mediatik në gjuhën shqipe në Kopenhagë, nga data 1 janar 2019, rifillon punën Radio Antena në Danimarkë. Radio Antena ka plotësuar gjitha kushtet dhe është e liçencuar si radio lokale jokomerciale nga Ministria e Kulturës në Danimarkë për dhjetë vitet e ardhshme dmth. nga 1 janar 2019 deri më 31 dhjetor 2027.
Nga e hëna, vesët daneze në treg do të marrin shenjë të re për cilësi dhe do të dallohen shumë nga vezët e shtetave të huaja.
Page 1 of 17

Dita sot në Kopenhagë

Lindja e diellit në ora 6.41
Perendimi i diellit - ora 18.00
Zgjatja e ditës për 4 orë e 24 minutë
Hëna e re doli me 6 mars
Hëna e plotë do të bëhet me 21 mars

Radio në Aktuale.dk

Ndëgjo Radio në popup Window

Lajme nëpërmjet e-mailit

© Aktuale.dk
design: chati.dk