Lajme

Aktuale.dk - Aktuale
Flamuri i Danimarkës sot me 15 qershor 2019 feston 800 vjetorin e tij dhe në botë llogaritet si flamuri më i vjetër nacional. Sipas një legjende daneze, thuhet se flamuri i Danimarkës ra nga qielli në Estoni në një luftë në mes të danezëve dhe estonezëve me 15 qershor 1219.
Në zgjedhjet e fundit parlamentare në Danimarkë të mbajtura me 5 qershor 2019, fitoi blloku i kuq opozitar. Blloku i kuq përfaqësohet nga partitë e majta, si Socialdemokratët, Enheds lista, partia Popullore Socialiste dhe ndoshta partia Radikale e djathë.
Të mërkurën me 5 qershor 2019 mbahen zgjedhjet parlamentare në Danimarkë. Të drejtë votimi në këto zgjedhje kanë 4.221.475 shtetas danez të regjistruar në listën e votuesve, nga këto 3.405 votues janë votues që jetojnë jashtë Danimarkës.
Saturday, 25 May 2019 22:19

Zgjedhjet Parlamentare në BE 2019

Nga 23 deri më 26 maj 2019 do të mbahen zgjedhjet parlamentare të vendeve të Bashkimit Europian (BE). Në Danimarkë zgjedhjet parlamentare do të mbahen të dielën me date 26 maj nga ora 9.00 deri më 19.00.
Rregjistro fëmijën tënd në mësimin plotësues në gjuhën amtare për vitin e ardhshëm shkollor 2019/2020. Afati i rregjistrimit është i hapur. Fëmijët e klasës 0 deri në të 9, që përdorin një gjuhë amtare tjetër përveç danisht, mund të marrin falas mësim në gjuhën amtare në qytetin e Kopenhagës.
Në Danimarkë janë duke u paraqitur shifra alarmante për ndjekjen e mësimit të gjuhës shqipe nga fëmijët shqiptarë! Në gjithë Danimarkën, nga rreth 20.000 shqiptarë, janë vetëm 12 klasa me gjithsej 120 fëmijë shqiptarë që ndjekin mësimin e gjuhës amtare shqipe!
Page 1 of 45

Dita sot në Kopenhagë

Lindja e diellit në ora 4.28
Perendimi i diellit - ora 21.39
Zgjatja e ditës për 10 orë e 29 minutë
Hëna e re doli me 3 qershor
Hëna e plotë do të bëhet me 17 qershor

Radio në Aktuale.dk

Ndëgjo Radio në popup Window

Lajme nëpërmjet e-mailit

© Aktuale.dk
design: chati.dk