Shërbime Qytetare

Saturday, 05 September 2015 12:06

Nga 1 shtatori 2015, Danimarka lejon 2 shtetësinë

Written by
Me 1 shtator 2015 hyri në fuqi ligji për të patur 2 shtetësi në Danimarkë. Ligji u miratua në 18 dhjetor 2014 nga parlamenti danez. Me ardhjen e këtij ligji, janë gëzuar shumë të huaj që jetojnë në Danimarkë por dhe shumë danez që jetojnë jashtë Danimarkës.
Sunday, 05 June 2016 13:47

Mbaje mend Kartën e Kaltër të Shëndetësisë

Written by
Pushimet verore afrohen. Porositjen e hotelit dhe zgjedhjen e vendit per ta vizituar, thuajse shumica e kane rezervuar. Gjeja kryesore qe duhet kontrolluar kur udhetohet per pushime jashte vendit, eshte sigurimi shendetesore. 
Sunday, 30 September 2012 17:48

Linke për shërbime qytetare

Written by
Shërbime informative për banim në Danimarkë
Për ju që do të udhëtoni për pushime verore jashtë Danimarkës, është mirë që të keni kartën e sigurimit të shëndetësisë. Kartën me ngjyrë të verdhë duhet ta ketë secili, por kjo tani nuk mbulon gjitha harxhimet në rast të ndonjë sëmundje jashtë Danimarkës.
Udhëtim të lirë në vendet e zonës ‘Shengen’ por jo dhe lëvizje të lirë. Me këtë definicion përfaqësues të Misionit të Komisionit evropian sot në Shkup shpjeguan liberalizimin e vizave i cili u vërtetua të hënën, ndërsa në fuqi hyri prej datës 19 dhjetor 2009.
Nëse udhëtoni për në Maqedoni, është mirë që të lexoni rregullat e doganës së Maqedonisë që të dini të drejtat e juaja për kalimin e kufirit, kalimin e mallit tuaj, parave, mallrave që lejohen pa tatim doganor, etj.

Dita sot në Kopenhagë

Lindja e diellit në ora 7.21
Perendimi i diellit - ora 18.34
Shkurtimi i ditës për 6 orë e 15 minuta
Hëna e re doli me 28 shtator
Hëna e plotë do të bëhet me 13 tetor

Radio në Aktuale.dk

Ndëgjo Radio në popup Window

Lajme nëpërmjet e-mailit

© Aktuale.dk
design: chati.dk