Mëso për Danimarkën

Monday, 21 December 2015 13:39

Filloi pushimi i krishtlindjes dhe i vitit të ri në Danimarkë

Written by
Rate this item
(0 votes)
Nga dita e hënë 21 dhjetor 2015 deri më 3 janar 2016, gjithë nxënësit në Danimarkë do të mbajnë pushimin e krishtlindjes dhe të vitit të ri.

 


Në Danimarkë nxënësit e shkollës fillore mbajnë mësim 200 ditë nga 365 ditë të vitit ose gjithësej 40 javë nga 52 që ka viti. Në këto ditë pune nxënësit kanë mësim dhe aktivitete shkollore. Pushimi për nxënës në Danimarkë ështe si vijon:


-    Java 7 e vitit = 1 javë pushim dimëror
-    Afërsisht fundi i muajit mars  = 8 ditë pushimi i pashkëve
-    java 26 deri 31 e vitit = 6 javë pushim veror
-    java e 42 e vitit = pushim vjeshtor
-    java e 51 dhe 52 e vitit = pushim i krishtlindjes dhe e vitit të ri
-    festa fetare dhe shtetërore gjatë gjithë vitit = 6 ditë

Nga: Bardhyl Islami

Read 1658 times Last modified on Monday, 21 December 2015 13:39
More in this category: « Mëso për Danimarkën

Dita sot në Kopenhagë

Lindja e diellit në ora 5.49
Perendimi i diellit - ora 20.37
Shkurtimi i ditës për 2 orë e 39 minuta
Hëna e re do të dalë me 30 gusht
Hëna e plotë u bë me 15 gusht

Radio në Aktuale.dk

Ndëgjo Radio në popup Window

Lajme nëpërmjet e-mailit

© Aktuale.dk
design: chati.dk