A e dini se....

Qelizat e kuqe te gjakut = eritrocite. Cdo sekond (lindin) hyn në qarkullimin e gjakut  te njeriut rreth 2.5 milion eritrocite, por normalisht edhe aq eritrocite vdesin.
Te një mashkull normal, 1 ml spermë përmban 120 milion spermatozoidë.
Truri i mashkullit peshon 1.450 gr ndërsa i femrës 1.300 gr.
Kur një fëmijë është 18 muajsh, mëson 7 - 9 fjalë të reja në ditë.
Një gol në futboll është i lartë 244 cm dhe 732 cm i gjërë.
Kampionati botërorë i 1 në futboll u mbajt më 1930. Ishte Uruguai që fitoi titullin duke mundur Argjentinën me 4:2.
Page 4 of 7

Dita sot në Kopenhagë

Lindja e diellit në ora 7.54
Perendimi i diellit - ora 16.54
Zgjatja e ditës për 2 orë e 4 minuta
Hëna e re doli me 4 shkurt
Hëna e plotë do të bëhet me 19 shkurt

Radio në Aktuale.dk

Ndëgjo Radio në popup Window

Lajme nëpërmjet e-mailit

© Aktuale.dk
design: chati.dk