A e dini se....

Për 1 ditë nëpër zemrën e njeriut kalon rreth 19.000 litra gjak.
Në organizmin e njeriut normal ka rreth 25 trilionë eritrocite ose në gjatësi të drejtë 187.000 km. Ndërsa në 1cm3 gjak, ka 4,5 deri 5 milion eritrocite.
Eritrocitet jetojnë 120 ditë dhe pastaj vdesin dhe shkatrohen në këto organe: lien, hepar, dhe në palcën e eshtrave.
Eritrocitet për herë të parë janë zbuluar me 1661 nga Marcelo Malpigi, te gjaku i bretkocës.
Qelizat e kuqe te gjakut = eritrocite. Cdo sekond (lindin) hyn në qarkullimin e gjakut  te njeriut rreth 2.5 milion eritrocite, por normalisht edhe aq eritrocite vdesin.
Te një mashkull normal, 1 ml spermë përmban 120 milion spermatozoidë.
Page 3 of 6

Dita sot në Kopenhagë

Lindja e diellit në ora 8.38
Perendimi i diellit - ora 15.55
Zgjatja e ditës për 0 orë e 21 minuta
Hëna e re do të dalë me 17 janar
Hëna e plotë u bë me 2 janar

Radio në Aktuale.dk

Ndëgjo Radio në popup Window

Lajme nëpërmjet e-mailit

© Aktuale.dk
design: chati.dk